Peter Petrovčič

26. 7. 2019  |  Mladina 30  |  Politika

Preseljevanje se ne bo nehalo

Ko zaprte meje ne bodo imele želenega učinka, bo tudi Evropa prisiljena v prave razmisleke o migracijah

Slovenija je na slovensko-hrvaški meji postavila zid in tja poslala vojsko, zdaj bo enako na slovensko-italijanski meji storila tudi Italija

Slovenija je na slovensko-hrvaški meji postavila zid in tja poslala vojsko, zdaj bo enako na slovensko-italijanski meji storila tudi Italija
© Borut Krajnc

Vsakič, ko se na južni meji zgodi kaj izstopajočega – pred dnevi je bil tak dogodek prihod nekoliko večje skupine beguncev –, oblast tja pošlje dodatne policiste in vojake, naroča in postavlja nove kilometre ograje in rezilne žice, nočne kamere, brezpilotne letalnike, po novem tudi oklepnike. Odziv slovenske vlade (in drugih vlad v soseščini) daje občutek, kot da gre za začasen in tudi preprosto rešljiv »problem«. A migracije so precej bolj večplastno vprašanje, ki ga z delnimi ukrepi ni mogoče rešiti. Za začetek si bo treba priznati, da so vedno bile, so in bodo ostale stvarnost, dejstvo, ne pa naključen dogodek, nekakšna anomalija.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.