Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Brez mišic ni mišic?

RyanMcGuire / pixabay

RyanMcGuire / pixabay

Arnold Schwarzenegger preseneča cel svet: z Novakom Djokovićem, Lewisom Hamiltonom in drugimi svetovno znanimi športniki je del produkcije novega veganskega dokumentarca Game Changers.

V javnosti še vedno prevladuje misel, da je za močno telo in težke napore nujno uživati meso in živalske izdelke. Pred leti je to sporočilo posvojilo tudi naše kmetijsko ministrstvo s sloganom rdeče meso – telo ga potrebuje!. Zdaj izvajajo projekt Naša super hrana, v katerega je vključeno tudi "naše super meso".

(Vedno bolj pogoste) izjeme med profesionalnimi športniki dokazujejo, da za vrhunske rezultate meso ni nujno, vendar pa polnovredna veganska prehrana zahteva več pozornosti, znanja in časa, profesionalcem pa ponavadi pomagajo nutrocionisti in kuharji. 

Namesto nadaljnjega subvencioniranja in propagiranja mesne industrije bi odločevalci preko ozaveščanja lahko počasi začeli spreminjati mesocentrično kulturo in izboljšali nutricionistično znanje ljudi, da bomo znali zdravo jesti tudi vegansko.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.