Staš Zgonik

 |  Mladina 32  |  Družba

Fekalna avtocesta

Ljubljana gradi kanalizacijski vod prek pomembnega vodovarstvenega območja. Ministrstvo za okolje naroča revizijo projekta.

Gradnja kanala C0 v Rojah v bližini Broda

Gradnja kanala C0 v Rojah v bližini Broda
© Borut Krajnc

Na Obali se ukvarjajo z vprašanjem, kako zagotoviti zadosten vir pitne vode za svoje potrebe, prebivalci Ljubljane pa se lahko pohvalijo, da imajo vode v izobilju. Iz vodnih vrtin na območju Ljubljanskega polja vsako sekundo v povprečju priteče 1000 litrov vode. Ob izkoriščeni polni zmogljivosti, ob vključitvi vseh črpalk v vrtinah, bi je lahko načrpali desetkrat toliko. Največja zmaga pri tem pa je dejstvo, da voda do pip prebivalcev glavnega mesta praviloma priteče povsem neobdelana. Malo prestolnic na svetu se lahko pohvali s takšnim luksuzom.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.