Danes je nov dan

26. 12. 2019  |  Družba  |  Agrument

Goljufiva dizajnerska cerkev

SPAC Nation / Instagram

SPAC Nation / Instagram

Londonska hip cerkev Spac Nation zadnje dni dviga veliko prahu. Pastor Tobi Adegboyega naj bi jo ustanovil, da bi mladim temnopoltim pomagal iz težkih življenjskih situacij – cerkev je znana po velikem številu bivših članov tolp, med toriji pa čislana zaradi pomoči pri preprečevanju nasilja. 

Spac Nation mlade privlači zaradi dizajnerskega blišča in petja ter z naukom, da kdor veliko da, veliko dobi. V prepričanju, da so našli rešitev, so mladi pripravljeni darovati velike vsote denarja. Donacije so včasih prostovoljne, v veliko primerih pa je cerkev celo v njihovem imenu odpirala podjetja, bančne račune ter jemala posojila. Na ta račun je v lanskem letu zbrala 1,17 mio funtov – pastor Tobi se vozi v Lamborghiniju, medtem pa mladci odplačujejo dolgove. 

Upamo samo, da bodo pastorja ter sodelavce ujeli s prsti v marmeladi, še preden jim uspe z bogastvom kam pobegniti, ter da ne bodo spet nastradali nedolžni. Uradna preiskava je počasna. Morda zato, ker nihče od ogoljufanih ni bel?

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.