Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

The bad, the bad and the poor*

Danes je nov dan

Danes je nov dan

V Teheranu so v nedeljo vznikli protesti, ki so se kmalu razširili po vsej državi.

Po ameriškem terorističnem napadu, v katerem je bil ubit Suleimani, se je iranska oblast, ki se napaja iz nacionalizma, morala odzvati. Pri napadu na ameriški vojaški bazi v Iraku so pazili, da ne naredijo prevelike škode (da ne razjezijo norega Trumpa), bolj od napada pa jim je bila pomembna reprezentacija slednjega; podprli so ga z vsemi komunikacijskimi topovi in z izmišljenim številom ameriških žrtev razglasili, da je maščevanje uspelo.

Vse je kazalo, da se jim je posrečil res spreten manever – dokler svetovna in s tem iranska javnost ni izvedela, da so edine resnične žrtve "uspešnega maščevanja" civilisti v nehote sestreljenem Boeingu 737-800 (med 176 umrlimi je bilo 82 iranskih in 0 ameriških državljanov). 

Trump zdaj "podpira protestnike" – iste ljudi, katerim ne dovoli potovati v ZDA in katerim je še nedavno grozil z bombardiranjem njihove kulturne dediščine. Razumi kdor more!

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

*Slabi, slabi in revni 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.