Oštro.si

19. 3. 2020  |  Družba

Skupina prijetih Pakistancev in Sircev ni bila okužena s koronavirusom

Lažna objava

Lažna objava na portalu Nova24TV, ki je kasneje, kljub nasprotnim dokazom, niso popravili

Lažna objava na portalu Nova24TV, ki je kasneje, kljub nasprotnim dokazom, niso popravili
© Nova24TV

Tujci, prijeti na območju Ilirske Bistrice, po navedbah policije niso kazali nobenih znakov okužbe s koronavirusom, kot je poročal spletni portal Nova24TV. Tam so namreč v ponedeljek zvečer objavili novico, da je policija na območju Ilirske Bistrice v dveh taksijih odkrila sedem nezakonitih migrantov. Kazali so simptome, značilne za covid-19, so poročali.

Na portalu Nova24TV.si po informaciji, da tujci niso okuženi s koronavirusom, prispevka niso popravili ali ga dopolnili z novimi podatki. 

Policija je v nedeljo zvečer na območju Ilirske Bistrice ustavila vozili, v katerih je bilo devet tujih državljanov, sedem Sircev in dva Palestinca, so za Razkrinkavanje.si potrdili na koprski policijski upravi. Pojasnili so, da so mejo s Hrvaško prestopili nezakonito.

»V postopku policijske obravnave niso kazali nobenih znakov obolenja,« so v odgovoru zapisali na policiji. Na koprski policijski upravi so za Razkrinkavanje.si informacijo o negativnih testih na koronavirus pri vseh devetih tujcih potrdili.

Več si lahko preberete na nepridobitnem spletnem mediju Oštro.si.

PREBERITE TUDI:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.