Ustaviti maturo

Oglašam se v zvezi letošnje mature 4. letnikov. V tako neugodnem času so se znašli ti otroci in  nihče nima posluha za te mlade ljudi, ki so že itak prikrajšani za vse lepote svojega časa. Nimajo maturantskih plesov, ne morejo se družiti s svojimi vrstniki. So na pragu v novo poglavje svojega življenja, tako poklicnega kot osebnega. Pa tako malo bi bilo potrebno za boljše počutje ob tem času. Prepuščeni so sami sebi, brez učiteljev, pogovorov, vprašanj v zvezi mature. Lahko bi zrahljali zahteve pri izpitih, če so uspešno končali razred, imajo tudi določeno znanje in ni potrebe jih še sedaj mučiti s tolikimi zahtevami.

Ministrstvo, poglejte malo okoli sebe – malo čez mejo, kako je pri njih in nedopustno je, kaj je izjavila ministrica za šolstvo _ neotesano, da so pole že natisnjene. Pa kaj jim je? Toliko denarja zmečejo v nič, vključno s korupcijo pa da ne bi imeli za nove pole – sramota. Vse okrog nas vre in ni daleč dan, ko bo ljudem vsega dovolj – takrat bo prepozno.

Razočarana sem nad vsem, kar se dogaja pri nas v zadnjem času. Izkoriščajo te težke čase, če je res ta corona vsega kriva – mislim, da je to vse pretiravano in napihnjeno, da držijo ljudi v strahu. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.