Popravek

V prejšnji Mladini smo v članku z naslovom Jelka Godec ujeta s prsti v marmeladi pravilno zapisali, da je nekdanja SDS-ova borka proti preplačilu zdravstvenega materiala posredovala za sporne maske z gumico, vendar smo ob članku objavili napačno sliko maske z gumico. Objavili smo preluknjano masko z rdečo, kuhinjsko gumico, dejansko pa je Godčeva posredovala za maske, ki imajo belo gumico prišito. Material za eno masko je po naših informacijah proizvajalec teh mask podjetju prodal po ceni 0,0524 EUR, podjetje, za katero je Godčeva posredovala, to je Zaščita Lukač, pa je po podatkih zavoda za blagovne rezerve te maske državi prodala po ceni 0,80 EUR.

Da smo objavili napačno sliko maske, so nas opozorili iz same družbe Zaščita Lukač. Vztrajajo, da družba Zaščita Lukač posla nikakor ni dobila zaradi namiga poslanke Jelke Godec, naj se z njimi sklene pogodba. Sami naj bi na številne elektronske naslove pošiljali ponudbo, saj v tistem času niso imeli jasne informacije o tem, kdo pregleduje ponudbe in kam naj jo pošljejo. Ker smo v članku zapisali, da je Jelka Godec 26. marca posredovala, 30. marca pa je bil denar že nakazan, so iz podjetja še sporočili še, da 30. marca podjetje Zaščita Lukač d.o.o. ni prejelo nakazila, ampak so tedaj opravili prvo dobavo, plačilo zanjo pa so prejeli 8 dni kasneje. Za napako se opravičujemo. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.