Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Važno je imenovati se Ernest

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Dnevnik je poročal, da je vlada pri imenovanju Petriča v Beneško komisijo spet prekosila samo sebe. Svojega kandidata jim je uspelo imenovati kljub temu, da je rok za prijave že potekel. Petrič je pojasnil, da na prvi razpis ni bil "pozoren", na drugega – ki je bil brez pojasnila ponovljen – pa se je prijavil, ker so ga na to "opozorili prijatelji".

Da Janša ne zamudi nobene priložnosti, da kadrira vodljive oportuniste, ni novo. Da primernost kandidata ni najpomembnejša, pa tudi ne. Isti dan, ko je bil Petrič imenovan v svetovalni organ Sveta Evrope o ustavnih vprašanjih, so ga ujele kamere, kako naduto žuga protestnikom, da jih mora biti sram, da protestirajo. Ta organ ima med svojimi vodili zapisano, da je "pravica do mirnega zborovanja osnovna človekova pravica". 

Petrič, ki je tudi Pahorjev svetovalec, je kasneje "razjasnil" situacijo: njegove besede so bile namenjene protestnikom, ki so ga s snemanjem nadlegovali. Če sodimo po predsednikovem molku, očitno dovolj dober izgovor. 

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.