Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Narave še vedno ne damo!

Dreamy Pixel

Dreamy Pixel

Po sprejetju koronskih paketov, v katere je vlada zapakirala še nekatere druge ''nujne'' zakonske spremembe, so največ prahu dvignile spremembe Zakona o ohranjanju narave. Z namenom odstranjevanja birokratskih preprek iz postopkov odločanja pri upravnih in sodnih postopkih je vlada izločila nevladne organizacije iz področja varovanja okolja. 

Civilna družba je glasno opozarjala na posledice, ki jih bo prinesla spremenjena okoljska zakonodaja, vendar je bila vsaj za zdaj pri tem neuspešna. Po drugi strani pa nestrinjanje z nespametnimi vladnimi potezami in boj za ohranitev narave, ki se zaradi ene izgubljene bitke jasno ne bo zaključil, povezuje vedno več ljudi. Petkovi kolesarski protesti imajo že od samega začetka zelo jasno okoljsko noto, pomembnost okoljskega boja pa izpostavljajo tudi organizacije, katerim boj za ohranitev naravnih bogastev sicer ni v prvem planu. 

Tudi ti lahko svojo podporo za ohranitev narave izraziš v soboto na veslanju, kolesarjenju ali sprehajanju ob reki Savi!

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.