Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Aplikacija spora

Vlada Republike Slovenije

Vlada Republike Slovenije

Predlog zakona, ki nas pripravlja na drugi korona val, je naletel na zadržke urada informacijske pooblaščenke in amandmaje v državnem zboru. Namesto, da bi vlada izboljšala zakonodajni predlog, pa je raje konsistentno lansirala spine o nasprotnicah in nasprotnikih aplikacije.

Aplikacija je bila pač priročna za ustvarjanje grešnih kozlov, ki se jih krivi za škodo, ki jo povzročata vlada in Covid-19. To niti ne bi bilo hudo, če se vlada ne bi tako zelo ujela v lastno provokacijo, da je pozabila umakniti odstavek zakona, ki ga zdaj ne misli spoštovati.

Minister Koritnik namreč vztrajno ponavlja (in mediji z njim), da bo aplikacija prostovoljna, ne glede na objavo v Uradnem listu, kjer piše, da za tiste v karanteni ostaja obvezna. Vlada je torej napisala zakon, sprla javnost, zdaj pa nas skuša prepričati, da lahko na drugi odstavek pozabimo. Bolj strašna od vlade, ki piše slabe zakone, je le še vlada, ki misli, da jih lahko prekliče mimo državnega zbora – kar s tiskovno konferenco.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.