DK, STA

 |  Politika

Zaradi migrantov želijo zapreti maloobmejne prehode s Slovenijo

In to kljub temu, da policija in NIJZ od začetka epidemije med migranti v Sloveniji nista zaznala virusa covid-19

© pxfuel.com

Pierpaolo Roberti, svetnik za lokalno samoupravo in varnost Furlanije-Julijske krajine, je izrazil skrb pred vnosom okužb z novim koronavirusom, ki bi jih prinašali migranti. Zato je vlado v Rimu pozval, naj takoj zapre vse maloobmejne prehode s Slovenijo, je v torek poročal časnik Primorski dnevnik. 

Na ta način bi po njegovem mnenju lahko bolje nadzorovali prehajanje meje na glavnih prehodih in rešili težave, ki so vezane na migracije.

Policija bi lahko nadzorovala nezakonito prečkanje meje tudi s pomočjo dronov s termičnimi kamerami.

V Furlaniji-Julijski krajini sicer v nedeljo in ponedeljek niso potrdili novih okužb ali smrti zaradi novega koronavirusa. V deželi je še 125 aktivnih primerov. Dva pacienta se zdravita na intenzivni negi, na ostalih oddelkih je še sedem ljudi.

"Menimo, da ilegalni migranti ne pomenijo povečanega tveganja za širjenje okužbe z virusom sars-cov-2, saj se ne družijo z lokalnim prebivalstvom," so za Razkrinkavanje.si zapisali na nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ). Poleg tega Slovenija za migrante ni končni cilj, temveč načeloma le prehodna država, so dodali.

PREBERITE TUDI:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.