Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Nazaj v džunglo

Public Domain / Piqsels

Public Domain / Piqsels

Priljubljenost sobnih rastlin in potaknjencev raste tako v svetu kot tudi v Sloveniji. Nekatere rastline dosegajo vrtoglave cene, vse več stanovanj pa se spreminja v prave džungle.

Pa gre pri povečanem zanimanju za gojenje rastlin in kupovanje dragih belo obarvanih monster res zgolj za potrošniški trend, ki mu sledi nova vrsta rastlinskih influencerjev ali lahko vzroke iščemo tudi drugje? Kljub temu, da gre najverjetnje predvsem za prvo, pa lahko tudi manjše sobne rastline spodbujajo stik z naravo in prispevajo k večjemu spoštovanju planeta.

Mnogi milenijci se soočajo z nestabilnimi službami in stanovanjskim problemom. Zavedujoč se negotove prihodnosti in vedno večjega občutka “okoljskega obupa” se tako raje kot za otroke odločajo za starševstvo rastlinam. Gojenje rastlin se v svetu, kjer nekateri voditelji še vedno zanikajo uničujoče posledice klimatskih sprememb, zdi skoraj kot simbolično dejanje upora.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.