Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Kakšen koronavirus?!

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Kaj imajo poleg lepih plaž skupnega Kiribati, Maršalovi otoki, Nauru, Palau, Samoa, Salomonovi otoki, Tonga, Tuvalu, Vanatu? Vse države ležijo v Oceaniji in so dovolj izolirane, da jih Covid-19 še ni dosegel (na SZO namreč niso prijavile niti enega primera okužbe).

Obstajata še dve državi, kjer naj ne bi bilo koronavirusa. Ena je, pričakovano, Severna Koreja, kjer že pred začetkom pandemije v državo niso dovolili vstopiti več kot 1000 ljudem na dan, ob izbruhu Covid-19 pa so, vsaj tako pravijo, takoj reagirali

Še največje presenečenje na seznamu je morda Turkmenistan. Nekako jim je tudi najtežje verjeti – že konec marca so besedo koronavirus tako rekoč umaknili iz javnega življenja, konec julija pa jih je mednarodna nevladna organizacija Human Rights Watch celo obtožila prikrivanja izbruha.

Brez skrbi: s podatki seveda manipulirajo tudi Trump, Erdogan, Bolsonaro, Lukašénko ... Slovenski samodržec pa je epidemijo denimo slavnostno preklical že maja. Ker vlada dela tako dobro!

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.