Desant na Bled

Organiziran je bil tako, kot že nekoč. Mogoče so udeleženci desanta sedaj bolj »poštirkani«, in si še niso nadeli formalnega naslova, so pa že nekakšen politični naslednik nekdanjega Kominforma. Priključila se mu je celo dežela, ki prej nikoli ni hotela, da bi bila del držav pod rigidnimi ukazi iz enega komandnega centra. Nekdanji je sicer zamenjan z drugim, javno manj vidnim oligarhom, ki mu gre močna EU čedalje bolj na živce. Sekretarji novega Kominforma pa postopoma uveljavljajo v svojih državah skoraj identične ukrepe. Za odločanje ne potrebujejo pooblastil, sklepov demokratičnih inštitucij, pač pa prav tisto, kar smo še pred nedavnim, sploh pa po letu 1970 obsojali kot enoumje in zato nesprejemljivo za neko zdravo progresivnost.

Imajo pa smolo, saj je v njihove načrte vdrl Covid-19 in jim postavil skoraj nepremostljive ovire za njihove načrte. Virus pa je odporen in ne upošteva želja in ukazov vlade, niti vsak dan novih, spremenjenih ukrepov. Ne vpliva samo na zdravstveno stanje prebivalstva, ampak na vse državne sisteme od izobraževanja, zdravstva, gospodarstva, informacijskih sistemov, itd. Vlada noče razumeti, da se takšno stanje države ne more urediti z diktatorskim delovanjem, pač pa samo in izključno z ukrepi, ki jih prebivalstvo razume in sprejema. To pa je samo na demokratičen in splošno razumljiv način. Vladajoča strankokracija tega ne razume, če bi, bi se že odrekla nestrokovnemu delovanju vlade in bi jo poslala v zgodovino. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.