Uredništvo

 |  Družba

Aktiv novinarjev Primorskih novic ni podprl dosedanjega urednika

Antiša Korljan ni dobil večinske podpore novinarjev za naslednji dve leti vršilca dolžnosti odgovornega urednika

Primorske novice

Primorske novice
© Primorske novice

Aktiv novinarjev Primorskih novic na današnjem glasovanju ni podprl programa dosedanjega vršilca dolžnosti odgovornega urednika Antiše Korljana. Slednji se poteguje, da bi se mu mandat podaljšal še za dve leti. Od 42 članov aktiva novinarjev in urednikov, je bilo na glasovanju prisotnih 40 (osebno ali s pooblastili), od teh je bilo 31 prosti imenovanju Korljana, 4 glasovnice so bile neveljavne, 5 pa jih je bilo za. 

Na glasovanju je bil prisoten tudi Korljan, ki je predstavil svoj program, večina prisotnih pa je ocenila, da njegova vizija ni takšna, ki bi lahko Primorske novice popeljala v razvoj. 

Mnenje aktiva je sicer po zakonu o medijih nezavezujoče, kar pomeni, da ga lahko direktorica oziroma nadzorni svet upošteva ali pa tudi ne. Korljan po glasovanju prav tako še ni sporočil, ali bo vseeno kandidiral za urednika, ali pa bo od kandidature zaradi nizke podpore novinarjev odstopil. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.