Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Kadilci v koronskih časih

athree23 / pixabay

athree23 / pixabay

Težko najdemo pozitivne plati, ko govorimo o korona virusu. Posledice pandemije bomo najverjetneje čutili še precej let, vseeno pa lahko zasledimo tudi nekaj dobrih vidikov. Poleg manjše količine toplogrednih izpustov je 2020 tudi leto, ko je prenehalo kaditi več ljudi kot kadarkoli v zadnjih 10 letih.

Kljub nasprotujočim mnenjem, ali kajenje res negativno vpliva na potek bolezni, si skoraj vsak kadilec želi, da bi mu uspelo prenehati kaditi. Za mnoge izmed njih je bil šele strah pred resnejšimi zapleti dovolj dobra motivacija. Upamo, da bo to tudi dolgoročno razbremenilo zdravstvo, saj se skoraj vsak kadilec sooča z zdravstvenimi težavami, ki so povezane s kajenjem. Obenem pa je kajenje še vedno eden izmed vodilnih vzrokov smrti po svetu. 

Ne bomo se pretvarjali, da bo naše ponovno opozarjanje na vse negativne posledice kajenja zares koga prepričalo v prenehanje. Upamo le, da izzivi in stresi, ki so pred nami, ne bodo prinesli tudi ponovnega povečanja števila kadilcev.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.