Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Kako je živinoreja povezana s koronavirusom?

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Države po Evropi sprejemajo nove ukrepe, da bi zajezile širjenje koronavirusa. Po skrajnosti ukrepov morda celo prednjači Danska.

Danska je vodilna država na področju pridelave krzna. Pri minkih na številnih farmah po državi so odkrili novo mutacijo koronavirusa. Ta je dokazano okužil že več kot 200 ljudi, strokovnjaki pa sklepajo, da naj bi se na severu države kar polovica od 783 ljudi okužila na krznarskih farmah. 

Danska "končna rešitev", seveda v imenu varovanja zdravja ljudi, predvideva krut pomor 17 milijonov minkov. Nad rešitvijo bentijo tudi kmetje, ki bodo ostali brez vsakršnega prihodka, saj bo ”njihovo krzno” dobesedno zgorelo. Kmete, ki se ukvarjajo s pridelavo krzna, bi bilo potrebno prekvalificirati, saj bi jim tako omogočili finančno preživetje, živalim pa dostojnejše življenje.

Skrajni čas je, da se pogovorimo o kruti naravi intenzivne živinoreje, ki na stotine milijonov živali v nedostojnih razmerah izkorišča za lastno dobrobit in ogroža javno zdravje.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.