Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Volilna prevara stoletja

Danes je nov dan

Danes je nov dan

V grosupeljskih gozdovih si domačini ob večerih pripovedujejo zgodbo narodnega heroja slovenske osvoboditve, ki ga je globoka država l. 2014 strpala v zapor, da mu je lahko le nekaj tednov zatem ukradla volitve. Zgodba je poetična: protagonist je sklenil svoj politični krog, kjer ga je začel, torej v zaporu. A to ni volilna prevara stoletja.

Trumpu so demokrati volitve pravkar sunili kar po pošti. Da je ponižanje še večje, so zmago pripisali najšibkejšemu in najslabšemu kandidatu v zgodovini, predsedniku pa odrekli zasluge za obetavno novo cepivo in zadrogirali novinarje Fox News. Pošten človek lahko poslej zaupa le še Breitbartu. A vseeno tudi to ni volilna prevara stoletja.

Volilna prevara stoletja se je zgodila na Novi Zelandiji, kjer woke Jacinda Ardern ne pometa le z virusom, ampak tudi s šovinizmom, zanikanjem podnebnih sprememb, politično polarizacijo ... Na tekmovanju za ptiča leta, ki sicer še traja, je namreč mali pikčasti kivi dobil kar 1500 nelegalnih glasov!

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.