Uredništvo

 |  Politika

»Se je Rudolf Maister boril za to, da na ministrstvu za kulturo ne bodo znali pisati slovensko?«

IZJAVA DNEVA

"Ko je ministrstvo za kulturo raperja Zlatka pred mesecem dni črtalo iz registra samozaposlenih v kulturi, je kot razbeljen žebelj, ki se zarije v bralčevo oko, zbodla raven jezikovne kulture, ki jo uporabljajo na Maistrovi ulici. Kaj pomeni trditev, da je Zlatko Čordić »… v zadnjem letu s svojimi javnimi aktivnostmi in delovanjem bistveni del svojega ustvarjalnega časa namenjal dejavnostim, ki niso povezane z izkazovanjem usposobljenosti za opravljanje kulturne dejavnosti, zaradi katere je bil vpisan v razvid samozaposlenih v kulturi«? Se je Rudolf Maister, pesnik in general, boril za to, da na ministrstvu za kulturo dobro stoletje po njegovem času ne bodo znali pisati slovensko?"

(Ali Žerdin, urednik, o tem, ko je Upravno sodišče raztrgalo odločbo ministrstva za kulturo in odpravilo izbris Zlatka iz registra samozaposlenih v kulturi; via Sobotna priloga Dela)

Zlatko

Zlatko
© YouTube

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.