Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Krhkost politične nekorektnosti

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Izraz "snežinka" je ena tistih žaljivk, s katero so alt-right vojščaki, pijani od moči, ki jim jo je dalo prelomno leto 2016, označevali domnevno preobčutljive posameznike na levici. Te naj bi hitro užalil predvsem rasističen ali homo/transfoben desničarski diskurz.

Na videz se zdi, da so se strani v letu 2020 zamenjale. Domači desničarji so letos poskusili "skenslati" Magnifica, Ano Roš in celo vrsto posameznikov, ki so imeli kaj za povedati čez vlado. Na Zlatka so se spravili celo s kirurško natančnostjo. Jadranko Juras zaradi užaljenosti toži vojska, Miha Kordiša zdravniki, Aleš Primc pa bi, če bi lahko, tožil Toporišica, ker se božič ne piše z veliko začetnico. Janez Janša, glavna, najbolj edinstvena in neprestano ogrožena snežinka, svojega odvetnika Matoza na ljudi pošilja kar na Twitterju.

Snežinkarstvo se je na desni razpaslo celo do moderne sredine in tekmovanju v užaljenosti ni videti konca. Je to priložnost, da levica zavzame bolj samozavestno "Chad" retoriko? 

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.