Uredništvo

 |  Družba

Posebna številka Mladine o krizah

MLADINA ZGODOVINA: SVETOVNE KRIZE OD SREDNJEGA VEKA DO JUTRI

Izšla je posebna številka Mladine o zgodovini svetovnih kriz, ki je že na voljo pri prodajalcih časopisov in v naši spletni trgovini (NAROČITE JO NA TEJ SPLETNI POVEZAVI). Priskrbite si svoj izvod!

Kdaj so nastala slaba posojila in kdaj so propadle prve banke, kdaj so se prvič napihnili delniški baloni, kako so že pred dvesto leti goljufali s piramidnimi shemami, kako so slabe letine in epidemije ogrozile stabilnost državnih financ, kako so krize povzročile povečanje neenakosti in kako je to navsezadnje privedlo do revolucij. Kako je iz velike svetovne revolucije izrastel fašizem, kako je zaradi gospodarske krize razpadla Jugoslavija in kako se iz tega nismo naučili dovolj, da ne bi ponavljali istih napak.

Kdor ne pozna zgodovine, je obsojen na to, da jo ponavlja.

Posebna izdaja Mladina ZGODOVINA je del dolgoročnega sodelovanja z revijo Der Spiegel. Tokratno posebno izdajo so pripravili ugledni zgodovinarji in ekonomisti za revijo Der Spiegel, uredništvo Mladine pa je dodalo pogovore z najboljšimi slovenskimi poznavalci kriznih obdobij v sodobni zgodovini Slovencev.

NAROČITE SE NA MLADINO IN NA POSEBNE ŠTEVILKE >> 

MLADINA ZGODOVINA: Svetovne krize od srednjega veka do jutri

MLADINA ZGODOVINA: Svetovne krize od srednjega veka do jutri
© Mladina

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.