Luka Volk

 |  Mladina 1  |  Politika

Napad na prosilca za azil?

V postojnskem centru za tujce naj bi skupina policistov brutalno pretepla azilanta

Center za tujce v Postojni

Center za tujce v Postojni
© Željko Stevanić

O nasilju nad begunci, ki ga policija izvaja na balkanski poti, danes ni več nobenega dvoma. Podatki o vse večjem nasilju pa prihajajo tudi iz Slovenije. Kot trdi eden izmed azilantov, naj bi 2. januarja v postojnskem centru za tujce eden izmed policistov vstopil v njegovo samico in ga odpeljal v straniščne prostore, kjer ni kamer. Tam ga je pričakala skupina osmih policistov in ga brutalno pretepla. »Eden izmed njih me je zagrabil za vrat in potem so me kakih 15 minut tepli. Ko so končali, so mi zvezali noge in roke ter me peljali nazaj. Dobil sem udarce po celem telesu, krvavel sem iz ust in komaj videl z levim očesom,« napad opisuje domnevno pretepeni azilant, ki naj bi zaposlene v centru prosil, da ga fotografirajo, a tega niso hoteli storiti. Zahteval je tudi pregled pri zdravniku, a so mu rekli, da je dela prost dan in da zdravnik ni na voljo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.