Uredništvo

 |  Družba

VIDEO: Pomoč dijakom, ki se soočajo z depresijo v času ukrepov za zajezitev epidemije

Gimnazija Kranj kot prva z Dnevom za mentalno zdravje

Skupina dijakov Gimnazije Kranj je, zaradi slabega psihičnega zdravja gimnazijcev, organizirala projekt Dan ZaMe. Kot so navedli, želijo s tem priskočiti na pomoč vsem dijakom, ki se trenutno zaradi posledic ukrepov za zajezitev epidemije soočajo z depresijo, anksioznostjo in podobnimi težavami. Za dijake so ob tem posnetli tudi video vabilo, ki si ga lahko ogledate na tej spletni povezavi oziroma spodaj.

"Smo prva šola v Sloveniji, ki bo izvedla tak dogodek. Naš cilj ni samo poskrbeti za naše dijake, vendar tudi spodbuditi ostale šole, da nam sledijo, ukrepajo in priskočijo na pomoč tudi svojim," so zapisali v sporočilu za javnost.

"Naš cilj ni samo poskrbeti za naše dijake, vendar tudi spodbuditi ostale šole, da nam sledijo, ukrepajo in priskočijo na pomoč tudi svojim."

Dijaki Gimnazije Kranj

"Ker je bilo v mesecu decembru opaženo izrazito poslabšanje mentalnega zdravja dijakov, se je dijaška skupnost Gimnazije Kranj odločila organizirati dan alternativnega pouka. S tem se je pojavila prvotna ideja Dneva ZaMe oziroma Dneva za mentalno zdravje, namen katerega je osvestiti dijake o pomenu mentalnega zdravja in zmanjšati družbeno stigmo," so dodali.

S pomočjo profesoric in socialnih delavk je skupina dijakov organizirala vrsto predavanj in delavnic v zvezi z duševnimi težavami in stiskami v času epidemije, katera bodo izvajali priznani strokovnjaki, kot so Jani Prgić, Matej Tušak in Tristan Rigler.

Dogodek bo potekal v torek, 26. januarja, od 7:45 do 12:55.

GEdAbEjdvuY

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.