Uredništvo

 |  Družba

Koliko zaupate slovenski policiji?

Svoje (ne)zadovoljstvo lahko izrazite v anketi

Protestno polaganje stopal pred parlamentom. Policija je legitimirala zgolj tiste, ki so »izrazili svoje mnenje«, preostale je pustila pri miru. Zdravstveni inšpektorat je dobil 65 prijav. (22. aprila 2020)

Protestno polaganje stopal pred parlamentom. Policija je legitimirala zgolj tiste, ki so »izrazili svoje mnenje«, preostale je pustila pri miru. (22. aprila 2020)
© Borut Krajnc

V slovenski policiji vsaki dve leti izvajajo raziskavo o tem, kako državljanke in državljani Slovenije ocenjujejo delo policistk in policistov, ki se osredotoča predvsem na to, koliko jim zaupajo in kako varno se zaradi njih počutijo v okolici, kraju, državi. 

V ta namen so objavili kratek spletni anketni vprašalnik, ki bo odprt do 21. marca.

"Med ključne kazalce kakovosti in učinkovitosti policijskega dela sodijo namreč tudi stališča prebivalcev o delu policije. Rezultati zadnje tovrstne raziskave o ocenah in stališčih prebivalcev Slovenije so pokazali, da je raven zaupanja v slovensko policijo razmeroma visoka. Zdaj pa želimo znova preveriti mnenje javnosti o našem delu, saj javnomnenjske raziskave bistveno izboljšajo razumevanje potreb in pričakovanj javnosti, kar krepi partnerski odnos, ki ga imamo z ljudmi. Vse to prispeva tudi k višji stopnji varnosti za vse prebivalce Slovenije," so zapisali ob objavi ankete.

Zaupate slovenski policiji? Zdaj imate priložnost, da izrazite svoje mnenje. 

Anketo lahko (anonimno) izpolnite na tej spletni povezavi >> 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.