Uredništvo

 |  Družba

Sindikat bo za STA prispeval 1.000 evrov

Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) solidarno z zaposlenimi na Slovenski tiskovni agenciji (STA)

Zaradi neplačevanja s strani Janševe vlade je ogrožen obstanek STA

Zaradi neplačevanja s strani Janševe vlade je ogrožen obstanek STA
© Gašper Lešnik

Članice in člani Izvršilnega odbora Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) so na dopisni seji soglasno odločili, da se sindikat pridruži akciji Društva slovenskih novinarjev #zaobSTAnek, v okviru katere poteka zbiranje sredstev za zaposlene pri Slovenski tiskovni agenciji (STA). SVIZ bo za ohranitev obstoja STA in v pomoč približno devetdesetim tam zaposlenim namenil tisoč evrov.

Na številko 1919 lahko s sporočilom STA5 (donacija 5 evrov) ali STA1 (donacija 1 evro) tudi vi podprete STA.

SVIZ želi z omenjenim zneskom v višini 1.000 evrov jasno sporočiti, da podpira prizadevanja zaposlenih na STA, njihovih novinarskih kolegic in kolegov ter širše javnosti za ohranitev avtonomije STA kot javnega servisa, ki poroča v skladu s profesionalnimi kriteriji in novinarsko etiko, in da je pravica do celovitega, točnega in nepristranskega zagotavljanja informacij o dogodkih v Sloveniji in po svetu za družbo nespregledljivo pomembna. Hkrati sindikat z donacijo izraža tudi popolno podporo in solidarnost z novinarkami in novinarji ter drugimi zaposlenimi na STA, ki jim morajo biti za strokovno in kakovostno storitev, ki jo opravljajo, zagotovljeni ustrezni delovni pogoji in plačilo.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.