OF – osemdeset let kasneje

V Mladini, ki je izšla 30. 4. 2021, je bila na strani 6 v kolumni z naslovom »OF – osemdeset let kasneje« avtorja Vlada Miheljaka objavljena pomanjkljiva in zavajajoča navedba, iz katere nesporno izhaja, da naj bi bila na položaj direktorja Narodnega muzeja Slovenije nastavljena nekvalificirana oseba. Z objavo je bilo nedopustno poseženo v ugled in dobro ime direktorja Narodnega muzeja Slovenije dr. Pavla Carja. Navedbo, ki opušča znana dejstva z namenom dekvalifikacije direktorja in ustanove Narodni muzej Slovenije, dopolnjujemo in prikazujemo druga dejstva.

Dr. Pavel Car je po končanem študiju računalništva v Ljubljani končal še študij menedžmenta v Veliki Britaniji in pridobil naziv Master of Business Administration (MBA). Na Oddelku za zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani je doktoriral iz zgodovine. Je avtor mnogih znanstvenih in strokovnih člankov in monografij, za katere je dosegel mednarodno priznanje. Leta 2007 je s soavtorjem T. Muhićem (Hrvaška) izdal knjigo Odlikovanja Srbije i Jugoslavije: od 1859. do 1941.: monografija je izšla pri prestižni dunajski založbi Verlag Militaria, in sicer v treh jezikih, angleškem, nemškem in hrvaškem, obsega več kot 600 strani velikega formata in v svetovnem merilu velja za temeljno delo s tega področja. V svoji poslovni karieri je več kot dvajset let deloval na mnogih vodilnih in vodstvenih položajih tujih multinacionalk in domačih podjetij, med njimi SAP Slovenija, d. o. o., IBM Slovenija, d. o. o., in Informatika, d. d.. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.