Intervju: Alenka Kraigher

Mladina se od nekdaj ni bala kritične misli ob družbenih dogajanjih. Ob pojavu covid-19 bolezni pa sem dobil občutek, da ji je kritično pero do določenih temeljnih vprašanj nekako oslabelo. Namreč, novinar uglednih intervjuvancev kot sta prof. dr. Roman Jerala (Mladina, 23. št.) in prof. dr. Alenka Kraigher (Mladina, 25. št.) se ni dotaknil domnevnega goljufanja z dvema ključnima številkama, ki uravnavata vse omejevalne ukrepe, obarvanja regij in države ter sploh proglasitve epidemije. To sta število pozitivnih in število umrlih.

Še huje, število pozitivnih naj bi pomenilo hkrati število okuženih z virusom SARS-CoV-2, čeprav so izumitelj PCR metode pa tudi drugi, ki poznajo test, povedali, da tega ni mogoče izenačiti, obenem pa, da se test napačno izvaja. Številka pomnoževanja delcev (Ct) bi morala biti pod 30, ne pa 40 kot pri nas, zaradi česar dobimo več ’’pozitivnih’’, ki v resnici nimajo virusa in so povsem zdravi. Ali pa dobimo pozitiven test zaradi virusov gripe? Ali so pozitivni tudi tisti, ki so cepljeni?

Zadnje raziskave kažejo (Nature, J.S. Turner, maj 2021), da je naš imunski sistem boljši od cepiv. Preboleli bodo dalj časa imunsko zaščiteni. Spominske celice gredo v kostni mozeg in se aktivirajo po potrebi. Poleg tega delujejo uničevalske celice (T celice) na celoten virus in ne samo na njegove konice, kot jih ’’poučuje’’ mRNA v cepivu. Odprto je tudi vprašanje, kam vse se po vbodu igle razselijo S beljakovine, ki so v cepivu in, ki tvorijo konice virusa. Če pridejo v kri, povzročajo strdke in se razselijo tudi po organih. S beljakovine so strup za telo. Vse to zvemo od priznanih strokovnjakov iz tujine. Polno je torej vprašanj za naše strokovnjake, ki pa so neodgovorjena.

Goljufanje z umrlimi pa je povrh tudi kriminalno dejanje. Na Irskem so ugotovili, da je od 1.700 proglašenih umrlih v določenem obdobju epidemije umrlo zaradi bolezni covid-19 samo 92. Vzrok smrti je namreč, vsaj na Irskem strogo kontroliran podatek iz obdukcij, da se preprečijo potvorbe, ki lahko izvirajo iz zločinov. Kazni so 5 let zapora za zdravnike in 10 let za politike. In tožbe so že vložene. Upam, da bodo čimprej tudi pri nas.

Ob vseh neodgovorjenih pomembnih vprašanjih si upa prof. dr. Beović, predsednica Zdravniške zbornice Slovenije, napovedati še cepljenje otrok od 12 leta naprej. Na žalost si upa tudi dr. Jerala povsem neznanstveno izjaviti, kako podpira cepljenje otrok.

Upam, da bodo starši, ki so odgovorni za njih, to odločno zavrnili. Iz tehničnih podatkov o cepivih (npr.: AstraZeneca, zdaj Vaxzevria, Moderna), ki so predloženi EMA, evropski agenciji za zdravila in so javno dostopni, je jasno razvidno, da gre za eksperimentalna cepiva in da še ni podatkov o varnosti in učinkovitosti cepiv za starosti mlajših od 18 let. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.