Uredništvo

 |  Politika

»Iz civilne družbe želijo narediti mrtvo jezero«

IZJAVA DNEVA

"Janezu Janši je jasno, da pravi nasprotniki ne sedijo v parlamentu, ampak so to tiste družbene strukture, iz katerih se generirajo opozicijske ideje in sile. Civilnodružbene organizacije vseh vrst so generator novih politik ter političark in politikov. Le tako lahko razumemo tako rekoč frontalni napad na civilnodružbene organizacije, kot se je pred tem dogajalo že na Madžarskem. Iz civilne družbe želijo narediti mrtvo jezero. Paradoksalno je, da se je država pripravljena odpovedati milijonom evrov denarja iz nordijskega fonda zgolj zato, da organizacije civilne družbe, ki vladi niso prijazne, ne bi prišle do kakšnega evra."

(Pavel Gantar, nkdanji minister za okolje in prostor, nekdanji minister za informacijsko družbo, poslanec in nekdanji predsednik državnega zbora o tem, da smo v tem trenutku priča izjemnemu pritisku vladajoče politike na organizacije civilne družbe, kar je tipično za nedemokratične družbe; v intervjuju za Dnevnikov Objektiv)

Janez Janša

Janez Janša
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.