Uredništvo

 |  Politika

Zorčič namignil, da dopušča možnost ustanovitve nove stranke

Predsednik Državnega zbora Igor Zorčič je dejal, da bo njegova odločitev, kje bo nadaljeval politično pot, zelo vezana na potencial opozicijskih strank po združevanju

Igor Zorčič v oddaji Politično s Tanjo Gobec na TV Slovenija

Igor Zorčič v oddaji Politično s Tanjo Gobec na TV Slovenija
© RTVSLO

V oddaji Politično s Tanjo Gobec na TV Slovenija je ob začetku parlamentarnih počitnic gostoval predsednik Državnega zbora (DZ) Igor Zorčič. Parlament bo redno delo nadaljeval septembra. Če se na političnem prizorišču ne bo zgodilo nič bistvenega, bo aktualna vlada po Zorčičevih besedah končala mandat in delala do maja prihodnje leto.

 "Opozicija pa bo imela na drugi strani več kot dovolj časa, da se vendarle konsolidira in da se začnejo pogovori o nekem skupnem nastopanju," je dejal predsednik DZ.

"Opravil sem številne pogovore, vidim, da neke posebne volje po tem, da bi se stranke združevale, zbliževale, ni. Tako da morem reči, da tudi moje trditve, da ni smiselno ustanavljati nove stranke, niso več tako kategorične."

Igor Zorčič,
predsednik DZ

Zorčič, ki se je po izstopu iz koalicijske stranke v sklopu poslanske skupine nepovezanih poslancev (NeP) premaknil v opozicijo, je na vprašanje, ali se je že odločil, kateri stranki se bo pridružil v prihodnje, odgovoril, da je odgovor vezan na potencial opozicijskih strank po združevanju. "Opravil sem številne pogovore, vidim, da neke posebne volje po tem, da bi se stranke združevale, zbliževale, ni. Tako da morem reči, da tudi moje trditve, da ni smiselno ustanavljati nove stranke, niso več tako kategorične," je dejal Zorčič in s tem namignil, da bi lahko na naslednjih parlamentarnih volitvah nastopal v okviru svoje stranke.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.