Srečanje na Kredarici

Ko ste objavili »Prepis pogovora med protestnico Teo Jarc, premierom Janezom Janšo in njunimi sopotniki«, sem bil prepričan, da bom v kakšnem mediju dočakal opravičilo dveh političark, ki sta naslednji dan po incidentu sam dogodek relativizirali tako kot da bi se Tea Jarc obnašala enako kot sta se predsednik vlade in minister za notranje zadeve.

Iz »Prepisa« je razvidno dvoje: Tea Jarc je bila seveda glasna in ogorčena nad izjavo predsednika vlade, ki je pošiljal protestnike v Polje, ni pa uporabila nobenih grdih ali umazanih izrazov, kot jih je predsednik vlade.

Že dolgo smo priča neumestnim izjavam, ki omalovažujejo, zmerjajo ženske, predvsem intelektualke, ter jim nadevajo neprimerne vzdevke in se do njih vedejo žaljivo. Nikoli se za to noben ne opraviči! Osramočene ne dočakajo nobene zaščite nikjer, celo ne na sodiščih.

Najbolj pa zbode v oči, da se ženske, vrhunske političarke ne zavedajo, da se s kakršnimkoli sprenevedanjem o pomenu žaljenja žensk same postavljajo proti ženskam, ki zahtevajo demokratično svobodo in enakopravnost žensk.

Hvala, ker ste objavili »Prepis«.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.