Uredništvo

 |  Politika

»V skrajnem primeru bom zahteval tudi prisilno privedbo Janše na zaslišanje«

Predsedniku vlade so ponudili tri termine, a se seje komisije za nadzor financ vseeno ne bo udeležil

Robert Pavšič,

Robert Pavšič, poslanec LMŠ in predsednik komisije za nadzor javnih financ
© LMŠ

Po besedah vodje komisije za nadzor javnih financ Roberta Pavšiča se predsednik vlade Janez Janša ne bo udeležil četrtkove seje komisije, čeprav so Janši ponudili tri mogoče termine oziroma možnost, da sam pove, kateri termin bi mu ustrezal. Kot je še dodal Pavšič, to ni zgolj nedopustno, temveč tudi neustavno: "Premier je po ustavi dolžan odgovarjati na vprašanja državnega zbora."

"Premier je po ustavi dolžan odgovarjati na vprašanja državnega zbora."

Robert Pavšič,
komisija za nadzor javnih financ

Ob tem je poudaril, da Janša še vedno tudi ni dvignil pošte z vabilom na opozicijsko preiskovalno komisijo, ki ugotavlja morebitno politično odgovornost nosilcev javnih funkcij pri ukrepih, povezanih z epidemijo nalezljive bolezni covida-19, ki jo vodi Pavšič. Dodal je, da bo v skrajnem primeru zahteval tudi prisilno privedbo premierja na zaslišanje, saj ima to zakonsko možnost. 

Kot še opozarja Pavšič, je Državni zbor (DZ) postavljen pred težko preizkušnjo, kaj sploh še lahko stori, da vlado pripravi k sodelovanju.

Janez Janša, predsednik vlade RS

Janez Janša, predsednik vlade RS
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.