Uredništvo

 |  Družba

»Ljudje ne bodo spreminjali načina življenja, če ne bodo v to prisiljeni«

IZJAVA DNEVA

"Spremembe moramo narediti mi. V demokracijah volimo predstavnike oblasti. Pomembno je, da se zavedamo, da imamo to moč. Da lahko volimo ljudi, ki imajo odgovornost. A kot sem že prej rekel, ljudje ne bodo spreminjali načina življenja, če ne bodo v to prisiljeni."

"Če vzamemo pod drobnogled koronsko krizo: do nje je prišlo, ker se igramo z okoljem. Virus se je prenesel z netopirjev. A ljudje se premalo zavedajo teh povezav. Ne preostane nam drugega, da se vsak po svojih najboljših močeh potrudi za majhne korake. Da odide na volitve, pa ni nujno, da voli ravno okoljevarstveno stranko. Čas se izteka, spremembe so nujne. Poskrbimo, da bomo naredili dovolj, da ko bomo ukrepali, da ne bo prepozno."

(Robert Swan, prvi človek, ki je peš osvojil oba tečajao, v okviru fundacije 2041 pa se posveča ohranitvi Antarktike, o tem, da se čas izteka, zato so spremembe nujne; v intervjuju na MMC RTV SLO)

Robert Swan

Robert Swan
© Christopher Michel / Wikimedia Commons

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.