Uredništvo

 |  Politika

»Na eni strani zaigrani blišč v varnem zavetju dvorca, na drugi zaplinjena Ljubljana«

IZJAVA DNEVA

Vrh EU, ki ga je gostila Janševa vlada, na Brdu pri Kranju

Vrh EU, ki ga je gostila Janševa vlada, na Brdu pri Kranju
© Luka Dakskobler

"Največji delež odgovornosti za izbruh nasilja, državljanske nepokorščine in nespoštovanja česar koli v slovenski družbi nosi izključno oblast, aktualna vlada, ki brezkompromisno trga vezi slovenske družbe ter ne zna in ne zmore več voditi tega naroda skozi epidemijo in z njo povezane travme. Prizori, ki smo jih v torek spremljali na Brdu pri Kranju in sredi Ljubljane, ne bi mogli biti bizarnejši. Na eni strani zaigrani blišč v varnem zavetju dvorca, na drugi zaplinjeno glavno mesto Slovenije. Na plebiscitu pred 31 leti ljudje niso imeli v mislih take podobe države, ko so oddali glas za samostojno Slovenijo. To ni družba, v kateri bi želeli živeti. To ni izbira velike večine državljanov te države."

(Novinar Zoran Potič o tem, da aktualna oblast nima nikakršnih zadržkov pri uporabi represivnih sredstev, evropski vrh pa je pri tem očitno pretveza za stopnjevanje ukrepov, potem ko se je vlada soočila z državljansko nepokorščino; via Dnevnik)

Protivladni protest v Ljubljani, 5. oktobra

Protivladni protest v Ljubljani, 5. oktobra
© Gašper Lešnik

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.