Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Pravica protestirati

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Po poročanju medijev je policija z razlago, da gre za neorganiziran shod, udeležence včerajšnjega protesta večkrat pozvala, naj se razidejo. Take izjave uradnega organa posegajo v ustavno pravico do mirnega zbiranja in neposredno nasprotujejo odločitvi ustavnega sodišča, ki je julija zapisalo, da je prepoved neorganiziranih shodov v nasprotju z ustavo. 

Ne glede na to, ali mislite, da so sredini protestniki proticepilski lunatiki, nedomoljubni provokatorji ali Janšev trojanski konj, imajo pravico do mirnega in skupnega izražanja svojih stališč. Čeprav so tokrat z vodnim topom samo zapretili, je očitno, da vlada nadaljuje s teptanjem pravice do protesta in ignoriranjem Ustavnega sodišča RS.

Namesto da nam je nelagodno ob misli na proticepilske protestnike, nas mora skrbeti za pravno državo. Namesto da se iz sredinih protestnikov norčujemo, pa moramo na levici začeti graditi alternativo Stevanovićevemu nacionalističnemu populizmu, s katero bomo nagovorili ljudi, ki jih zdaj nagovarja on. 

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.