Uredništvo

 |  Družba

Damijan: »To je res višek sprevrženosti«

IZJAVA DNEVA

"Trendni porast okužb že drugi teden zapored ponovno razgalja dejstvo, da se velik del slovenskega prebivalstva noče niti cepiti proti Covid, niti noče omejitvenih ukrepov (PCT pogoja), še mask ne želi nositi. Ker je to poseg v njihove državljanske pravice. Višek sprevrženosti pa je, da se nekateri anticepilci in borci za svoje lastne državljanske pravice izseljujejo iz države, kjer je predvsem zaradi njih precepljenost nizka, uvedba zaščitnih in omejitvenih ukrepov pa zaradi tega toliko bolj nujna, ter pošiljajo selfije z letala, kjer edini sedijo brez mask in iz 'nove domovine', kjer oznanjajo svojim sledilcem, kako je super živeti v državi, kjer ni nobenih omejitvenih ukrepov. Jasno, bedaki, ker ste se preselili v državo, kjer so se ljudje prostovoljno več kot 80-odstotno precepili. Drugi so se prostovoljno cepili, da lahko naši anticepilci tam 'dihajo svobodni zrak'. To je res višek sprevrženosti. Skrajno perverzna oblika free-riderstva."

(Ekonomist Jože P. Damijan o tem, da so se prebivalci zrelih demokracij (zahodnih držav EU) množično cepili, medtem ko se velik del prebivalcev držav z mlado demokracijo (nove članice EU) ne želi cepiti; via spletni blog damijan.org)

Stopnja precepljenosti v EU, dvojni odmerek, 18+ let (v %); objavljeno na spletnem blogu damijan.org

Stopnja precepljenosti v EU, dvojni odmerek, 18+ let (v %); objavljeno na spletnem blogu damijan.org
© Vir: ECDC, 20.10.2021

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.