Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Ne bodimo talci fosilov!

Umanotera

Umanotera

Ministrstvo za infrastrukturo si močno prizadeva, da bi bilo v Sloveniji še vedno dovoljeno "frakiranje". Po vztrajnem spodnašanju zakona, ki bi fracking prepovedal, so poleti v protikoronsko zakonodajo vtaknili člen o avtomatičnem podaljšanju koncesij, ki potečejo letos in naslednje leto, med katerimi je tudi plin v Petišovcih.

Razlog za mencanje ministrstva morda tiči tudi v 120-milijonski tožbi, ki jo je na podlagi Pogodbe o energetski listini (ECT) proti Sloveniji vložilo podjetje Ascent Resources. Celo astronomski znesek za ministra Vrtovca "ne more biti razlog", da bi Slovenija izstopila iz ECT. Od Podnebnega vrha v Glasgowu nas loči le še nekaj dni in čas za izstop iz ene največjih nevarnosti za podnebje je idealen. 

Morda pa bo Vrtovec le ravnal skladno s tem, da je njegova stranka NSi po novem zelena; če se namreč res zavedajo, da je za prihodnost otrok treba že "danes aktivno ukrepati ob okoljskih izzivih", bo minister nemudoma predlagal prepoved frakinga in izstop iz ECT.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.