Kdo je tu glup?

Borut Mekina je v članku v Mladini dne 12.11.2021 celovito prikazal način vmešavanja Janševe vlade leta 2006 v gospodarstvo, in še posebej ministra Andreja Vizjaka, glede prevzema družbe Terme Čatež, kar je POP TV prikazala s posnetki prisluhov, danes znanimi pod imenom »Glupi davki«.

Da se je takratni minister za gospodarstvo Vizjak neprimerno in nezakonito vpletal v gospodarstvo ter da je s tem zlorabljal svoj položaj in da je Petanu, danes najpomembnejšemu lastniku DZS, svetoval, kako se naj izogne plačilu davkov, je jasno vsakomur.

Pri vsej zadevi med Petanom in Vizjakom (SDS) pa je mogoče v ozadju že večkrat v medijih problematiziran posel dvakratnega nakupa nedelujočega podjetja Rajka Janše, brata Janeza Janše, za več kot dva milijona evrov. Ti dve podjetji sta se ukvarjali s prodajo poslovnih daril, ki so jih verjetno po ukazu vrhovnega šefa morala kupovati državna in druga podjetja iz omrežja SDS. DZS je ta absolutno neutemeljen nakup verjetno moral izvršiti po nekem dogovoru, po sistemu »roka roko umije«, saj so ta podjetja vedno ugasnila po odhodu vsake Janševe vlade. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.