Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Bomo dočakali lockdown?

Alvesgaspar / Wikimedia Commons

Alvesgaspar / Wikimedia Commons

Avstrijci so se zaradi velikega porasta okužb odločili za splošen lockdown v trajanju 10 dni, ki se začenja danes, z možnostjo podaljšanja še za 10 dni. Po njegovem izteku nameravajo javno življenje sprostiti le za cepljene in prebolevnike (PC pogoj). Šole bodo v tem času ostale odprte. 

V februarju 2022 bodo kot prva država članica EU uvedli obvezno cepljenje na ravni države, kar je zvezni kancler Schallenberg pospremil z besedami: »Treba se je soočiti z dejstvi.« Pred tem so kot prva država EU uvedli lockdown zgolj za necepljene in neprebolele. Samotestiranje šolarjev so v Avstriji uvedli že v prejšnjem šolskem letu brez večjih protestov civilne družbe

Naša vlada pa kljub manjši splošni precepljenosti, večjemu številu okužb in smrti na število prebivalcev, pomanjkanju kadra in omejevanju določenih zdravstvenih dejavnosti o zaprtju zaenkrat (še) ne razmišlja. Poleg tega pa županja Semiča nagovarja vodstva šol, da opustijo izvajanje in upoštevanje vseh epidemioloških ukrepov.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.