Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Podaljšana igra

Jim Sung / Unsplash

Jim Sung / Unsplash

Žensko teniško združenje, bolj poznano pod kratico WTA, je sporočilo, da so do nadaljnjega preklicani vsi teniški turnirji na Kitajskem. To se bo zelo verjetno odražalo v manjših prihodkih iz tega ogromnega trga.

Razloge za ta korak je moč iskati v “skrbi” za dobrobit in varnost teniške igralke Šuai Peng. Ta je iz javnega življenja izginila po obtožbah o posilstvu s strani nekdanjega kitajskega podpredsednika vlade. Ampak namesto da bi WTA, druge športne organizacije in države pričele z iskanjem konkretnih rešitev glede očitnega sistemskega spolnega nasilja v športu, so prst uperile v avtoritarno Kitajsko, ki je nemudoma cenzurirala obtožbe. Pričevanja o spolnih zlorabah lahko najdemo v vseh športnih panogah ne glede na državo.

Odpoved teniških tekmovanj in pozivi k bojkotu zimskih olimpijskih iger v Pekingu prihodnje leto zgolj kažejo na dvoličnost in licemernost "zahoda". Mar je v demokracijah kaj drugače? Samo spomnimo se tipa, ki se je hvalil, da lahko vsako žensko prime za …

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.