Uredništvo

 |  Družba

»Spolno nadlegovanje v akademskem polju je zelo tabuizirana tema«

IZJAVA DNEVA

"Mislim, da je spolno nadlegovanje v akademskem polju zelo tabuizirana tema. Akademiki, znanstveniki, raziskovalci se zelo težko odkrito pogovarjajo o spolnem nadlegovanju, ustrahovanju in slabi kulturi na delovnem mestu, ki omogoči razcvet tovrstnega vedenja."

"Pogosto se začnemo o tej temi pogovarjati šele takrat, ko se neki primer znajde na naslovnicah časopisov, ko slišimo in beremo o pretresljivih dogodkih. To je lahko precej stresno tako za organizacijo kot tudi žrtve, ki morajo krmariti med pogosto zelo zapletenimi in zelo počasnimi postopki v organizacijah, ki za to morda niso najbolje opremljene ali pa pritožb ne obravnavajo pravilno in ustrezno."

(Dr. Carole Mundell, svetovno priznana astrofizičarka, zaposlena na Univerzi v Bathu, ki je pred leti kot žvižgačka pomagala v postopku preiskave spolnega nadlegovanja na svoji univerzi, o tem, kakšne so razmere v britanskem akademskem prostoru; v intervjuju za N1)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.