Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Iz devetdesetih v sedanjost

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Če smo pred kratkim obiskali katerega od velikih kinematografov, nas je s platna nagovoril napovednik za nov Top Gun film, po vsej verjetnosti pa mu je sledil še napovednik za novo Matrico. Medtem nas na spletu čakajo – ali pa nas bodo v kratkem – obuditve, nadaljevanja ali združitve zasedb serij preteklih desetletij; od Prijateljev in Seksa v mestu pa do Princa z Bel-Aira in Queer as Folk. 

Porast interesa za kultne serije in filme našo nostalgijo uspešno pretvarja v tržno nišo. Oživitve starih vsebin so za industrijo zanesljiva naložba, kar je še posebej dobrodošlo v luči hudih izgub na račun pandemije. 

Zahodnjaškemu milenijcu, ki ga je že pred pandemijo covida pestila epidemija osamljenosti, ni prijetno ne v družbi ne v osami, zato se še najraje obkroža s televizijskimi prijatelji. Kot na družbenih omrežjih preverjamo, kako živijo naši nekdanji sošolci, si bomo seveda ogledali tudi, kaj se 20 ali 30 let kasneje dogaja z našimi ljubljenimi – in osovraženimi – fikcijskimi liki.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.