Uredništvo

 |  Politika

»Politika je tista, ki nas je tukaj pustila povsem na cedilu«

IZJAVA DNEVA

"Ponovno je treba zgraditi avtoriteto. Kdo so viri, ki se jim res verjame? Čeprav ne želim vstopati na politično področje, je politika tista, ki nas je tukaj pustila povsem na cedilu. Celoten svet se je izkazal za zelo sebičnega, vsak poskrbi le zase in v takih razmerah izgubiš zaupanje v vse."

"Upati, da se bo to prelevilo nazaj v dobre stare čase, kot jim radi rečemo, nima smisla, saj nikoli več ne bo tako. In tudi ne more biti. Kajti če bi lahko bilo, bi tako ostalo. Pa ni. Srčno upam, da bomo dočakali novo stanja, ki bo bolj prijazno do znanosti. Klimatske spremembe so pri vrhu tega, kar bi nas moralo najbolj skrbeti. Pred vrati imamo dokaze, da se to dogaja, da nam te stvari grenijo življenje, pa ljudje kar ne verjamejo, da smo za to krivi sami."

(Astrofizičarka Maruša Bradač, ki je sodelovala pri razvoju Nasinega teleskopa James Webb, o tem, da je zaupanje v znanost kljub vsem dosežkom vedno slabše; v intervjuju za Večer)

Maruša Bradač

Maruša Bradač
© Sašo Bizjak / Večer

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.