Uredništvo

 |  Družba

Kako pomagati Ukrajincem?

Navodila za pomoč državljanom v stiski, ki jih je prizadela vojna

Ukrajinci živeči v Sloveniji in slovenski prostovoljci so odprli posebno Facebook stran z imenom »Slovenska pomoč Ukrajini«, na kateri lahko najdete vse podatke o potrebah in načinu, kako bo pomoč najlaže prišla do Ukrajine ter o zbirnih centrih. Ker gre za humanitarno pomoč, je lahko mogoče pomagati le s točno določenimi dobrinami, seznam sproti osvežujejo glede na dovoljenja in potrebe. Na omenjeni FB strani so objavljeni tudi različni humanitarni teči računi, na katere lahko nakažete denarno pomoč. Potrebujejo tudi pomoč prostovoljcev, saj je dela zelo veliko.

Ker gre za humanitarno pomoč, je lahko mogoče pomagati le s točno določenimi dobrinami, seznam sproti osvežujejo glede na dovoljenja in potrebe. 
  • Ljudje lahko nakažejo prostovoljne prispevke na račun, ki je naveden na FB strani
  • Seznam potrebnega blaga je tudi objavljen – ljudje naj donirajo samo artikle, ki so navedeni. Vse ostalo bo na meji zavrnjeno. Ker gre za humanitarno pomoč so "pravila" zelo striktna (kaj lahko gre v državo in kaj ne). 
  • Vse, ki imajo čas, lepo prosijo, da se jim pridružijo, četudi zgolj za pol ure, ker imajo ogromno operativnega dela
  • V Ljubljani in okolici se zbirna mesta menjavajo. Edino stalno zbirališče je naslednje: Podjetje Duol, Kamnik pod Krimom 142, 1352 Preserje (vsak delavnik med 7. in 17. uro)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.