Uredništvo

 |  Politika

»Ljudje si želijo reda in discipline, ne pa tudi davljenja«

IZJAVA DNEVA

"Na prvem mestu so ljudje z glasovanjem za Gibanje Svoboda zagotovo izrekli odločen 'ne' SDS in Janezu Janši. Ljudje si želijo reda in discipline, ne pa tudi davljenja, ki ga je sedanja vlada izvajala od prvega dne svojega mandata na način, da je napadala vsakogar, ki je ni hvalil. Drugi razlog je, da so volivci v Golobu videli uspešnega poslovneža, torej nekoga, ki ne prihaja iz državne uprave ali akademskega sveta in je uspešen tako doma kot v svetu. Poleg tega pa je bil zadnjih deset dni precej suveren v nastopih, tudi duhovit, deloval je iskreno, spontano, medtem ko se je pri nekaterih predsednikih političnih strank videlo, da so njihovi odgovori skrbno dodelani in zato preveč preračunljivi."

(Urednica Metine liste in ustvarjalka političnega podcasta LD;GD Nataša Briški o močni zmagi Gibanja Svoboda, katerega predsednik Robert Golob se bo kot politik šele moral dokazati; v intervjuju za Večer)

Je Jaša Jenull res storil prekršek, ko je s kredo na pločnik napisal »Čas je za odstop«?

Je Jaša Jenull res storil prekršek, ko je s kredo na pločnik napisal »Čas je za odstop«?
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.