Uredništvo

 |  Družba

»Krize si podajajo štafeto hitreje, kot jim lahko sledimo«

IZJAVA DNEVA

"Živimo v časih hitrih sprememb. Krize si podajajo štafeto hitreje, kot jim lahko sledimo. Na videz se nam zdijo vsebinsko različne, a če jih pogledamo dovolj od daleč, zaslutimo rdečo nit, ki bo v distopični prihodnosti vlade in korporacije še tesneje povezala. Situacija kar kliče po globalni vladi po meri korporacij, kjer bo ubogemu demosu odvzet sedež v upravi. Mediji bomo v tej spregi prihodnosti ključno vezivo, saj bo naša naloga ustvariti novi dogovor in vas prepričati, da je prenovljeni svetovni red, v katerem namesto vas razmišljajo tisti, ki vam prodajajo dobrine, ki vas osmišljajo, najmanj slab. Če nam je do zdaj vsakič uspelo, nam bo tudi tokrat."

(Radijski voditelj, publicist in kolumnist Miha Šalehar v Delovi kolumni o tem, da smo pravkar opravili vročo vajo iz spopadanja z globalnimi krizami, v kateri so v imenu pandemije skupaj stopili mediji, korporacije in vlade)

Miha Šalehar

Miha Šalehar
© Val 202

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.