Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Mavrični novičnik

stux / pixabay

stux / pixabay

Mesec ponosa je na polovici. Odhodili smo paradi ponosa, LGBTQ+ organizacije nadaljujejo z dogodki po Sloveniji. Z novo vlado, predstavniki na odločevalskih pozicijah in mavričnimi zastavami pred ministrstvi smo politično (vsaj bolj) optimistični (kot prej). A (malo) večja prisotnost LGBTQ+ oseb in vsebin v javnem prostoru pomeni tudi več groženj in napadov na skupnost in razkrite posameznike. 

V preteklih tednih so neznanci večkrat uničili plakate aktivistične LGBTQ+ kampanje v Ljubljani in Slovenj Gradcu. Raztrgani plakati skupaj s porastom sovražnega govora, napadi na bodočega ministra, homofobijo v vidnih medijih in z drugimi situacijami, na katere skupnost opozarja tekom celega leta, kažejo, kako se pomen parade ponosa kot protesta vztrajno veča, ko je javna – in medijska – pozornost na človekove pravice zatirane manjšine vse nižja

Z mavričnim novičnikom je pač kot s strastjo korporacij do mavričnih simbolov: začne in konča se z junijem (in koristjo). 

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.