Bobnarjeva kupila nove brzostrelke

Spoštovani,

v Mladini, ki je izšla 17. 6. 2022, ste objavili članek z naslovom „Bobnarjeva kupila nove brzostrelke“ novinarke Monike Weiss. V skladu z Zakonom o medijih vljudno prosimo za objavo dodatnih informacij, ki bodo bistveno dopolnile navedbe v članku in s tem prispevale k objektivnosti poročanja. V Ministrstvu za notranje zadeve vsako leto sprejmemo Terminski načrt javnih in zaupnih naročil ter javnih razpisov, vezano na potrebe uporabnikov in razpoložljiva proračunska sredstva, ki se nato postopoma izvaja v skladu s predvideno časovnico.

Del tega načrta, ki je bil sprejet pred prihodom novega vodstva ministrstva, so bile tudi nabave oborožitvene opreme in prisilnih sredstev za delo policije. Ministrica mag. Tatjana Bobnar je strokovnim službam v ministrstvu naročila, naj ponovno preučijo smotrnost nabave tovrstne opreme in dejanske potrebe po njej, zato je nabava začasno ustavljena. Poudarjamo tudi, da ministrica še vedno meni, da je „zaupanje pomembnejša valuta od solzivca in vodnega topa“. Lep pozdrav,

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.