Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Zaradi menstrualnega koledarčka za zapahe

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Odločitev vrhovnega sodišča ZDA v zadevi Roe proti Wade, katere posledica bo kriminalizacija splava v številnih ameriških državah, zdaj učinkuje tudi na (ne)varnost uporabe spletnih aplikacij, ki spremljajo menstrualni cikel. Že v preteklosti se je izkazalo, da podjetjem, ki stojijo za tovrstnimi aplikacijami, zaščita zasebnosti uporabnic ni ravno na vrhu prioritet, zdaj pa se zdi, da bodo k razkritju reproduktivnih zdravstvenih podatkov lahko celo prisiljena s strani države. Omenjena razsodba bo morda botrovala dosegljivosti zadevnih informacij organom pregona, ki bodo lahko z njihovo pomočjo ugotavljali, ali je prišlo do prekinitve nosečnosti.

Biden naj bi zato kmalu zaprosil Zvezno komisijo za trgovino (FTC), da uporabi vsa razpoložljiva sredstva za namen zaščite zasebnosti podatkov uporabnic. Združene države s takšnimi potezami kljub čaščenju osebne svobode in vzvišenemu preziru do politike nadzora s strani Kitajske slednji v resnici postajajo vedno bolj podobne.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.