Luka Volk

 |  Mladina 27  |  Politika

Predsedniški kandidat Anže Logar

Nekdanji podpredsednik podmladka SDS in direktor vladnega urada za komuniciranje, večkratni mestni svetnik in poslanec, nesojeni kandidat za župana Ljubljane in zunanji minister v prejšnji vladi

Anže Logar morda podobno kot slogan njegove stranke obljublja, da bo delal #zate, vendar pa njegova politična pot kaže, da bi kot predsednik republike lahko delal predvsem zase – in za interese stranke SDS.

Anže Logar morda podobno kot slogan njegove stranke obljublja, da bo delal #zate, vendar pa njegova politična pot kaže, da bi kot predsednik republike lahko delal predvsem zase – in za interese stranke SDS.
© Borut Krajnc

Na začetku tedna je svojo kandidaturo za predsednika republike tudi uradno naznanil poslanec SDS in nekdanji zunanji minister Anže Logar. Kot je dejal, bo nastopil s podporo stranke, vendar pa se odpravlja tudi v zbiranje podpisov volivcev, češ da želi podporo najprej preveriti na terenu. Dolgoletni član SDS, ki ga največkrat opisujejo kot enega zmernejših politikov v stranki, pri kandidaturi stavi predvsem na izkušnje v zunanji politiki, na širok krog poznanstev in na povezovalnost, ki da jo dokazuje tudi njegovo preteklo delo. Da bi po porazu na zadnjih volitvah volivci izrekli podporo kandidatu SDS, je sicer malo verjetno, vendar Logar vztraja: »Dajte mi priložnost.«

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.